Про це в етері КИЇВ24 розповіла директорка департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай.

Ми не розуміємо поки що яку кількість осіб можемо очікувати по внесенню даних військовозобов’язаних. Але будемо своєчасно реагувати, щоб справлятися з такими чергами.

Наталія Шамрай наголосила, що наразі вже відбувається підключення адміністраторів до системи й працівники оперативно вноситимуть дані.

Військовозобов’язаний у ЦНАПі має мати при собі документ, який посвідчує особу, будемо пересвідчуватися що це ця людина. Будемо вносити дані, які передбачені системою. Зараз відбувається процес підключення адміністраторів ЦНАПів до системи. Ця послуга нова, вона не специфічна для ЦНАПів.

Нагадаємо, що наразі уряд ще не надав ЦНАПам доступу до необхідних систем. Навчання адміністраторів теж не проводили. Хоча до 18 травня лишається трохи часу.

Уряд також несе відповідальність за організацію механізмів оновлення даних громадянами протягом двох місяців через ЦНАПи й електронний кабінет.

Про це йдеться в новому мобілізаційному законодавстві. Воно передбачає, що частина роботи з оновлення даних військовозобов’язаними буде у зоні відповідальності Центрів надання адміністративних послуг.