Про це розповів в етері КИЇВ24 адвокат Сергій Старенький.

Якщо ми надаємо дозвіл банку на роботу з нашими персональними даними, то з ними може працювати тільки банк. Ми не надаємо дозвіл на те, щоб банк розголошував наші персональні дані будь-кому. Є певні види інформації, які не є просто персональними даними, а додатково захищені в Україні.

За словами адвоката, такими даними можуть бути стан здоров’я, банківська інформація, адвокатська таємниця та інша інформація, яка захищена законом.

Раніше у ЗМІ писали, що в Україні військкоми ТЦК можуть отримати доступ до особистих даних військовозобов’язаних із Державної податкової та Державної міграційної служб.

У матеріалі видання “Фокус” нагадали, що президент України Володимир Зеленський схвалив зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів (законопроєкт № 11143).

Нова редакція документа дозволяє Центральній виборчій комісії, Державній податковій та Державній міграційній службам передавати особисті дані чоловіків віком від 17 до 60 років у базу даних реєстру “Оберіг”. До цих змін державні органи могли надавати відомості про громадян, які досягли 18 років.

Тож військкомати можуть отримати дані про імена та прізвища, податковий номер, реквізити паспорта та іншу інформацію про військовозобов’язаних. Закон не визначає детально типи даних і межі дозволу їх використання співробітниками ТЦК.