Про це повідомляє низка російських пабліків Mash, Shot, Baza.

За інформацією російських медіа, близько третьої ночі місцеві мешканці прокинулись від звуків вибухів.

Тамтешній міський голова Андрій Кравченко закликав громадян не підходити до вікон та обмежити прогулянки біля води.

А вже за годину після тривоги він повідомив, що рух у районі набережної сьогодні буде перекритий. Не працюватимуть і пляжі.

За даними Кравченка, акваторію бухти будуть обстежувати.

Нова база Чорноморського флоту РФ: чи краще захищені кораблі

Нагадаємо, що порт у Новоросійську замінив базу в окупованому Севастополі, звідки росіяни відвели більшість бойових кораблів. Це сталося після атаки по штабу ЧФ РФ у Севастополі та безлічі військових кораблів в інших портах Криму.

Агенти “АТЕШ” з-поміж військових ЗС РФ повідомляють, що російське командування почало відновлювати раніше покинуту частину зв’язку біля міста Новоросійська. За словами партизанів РФ докладає усіх зусиль, щоб захистити свою нову головну військово-морську базу Чорноморського флоту.

Водночас попри всі зусилля, атаки на військові об’єкти Новоросійська успішно продовжуються з моря та повітря. Зокрема, СБУ та ГУР 17 травня більше, ніж сотнею дронів атакували цілі окупантів у Севастополі, Туапсі та Новоросійську.

Також 30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” вчергове результативно атакував судна Росії у тимчасово окупованому Криму.

Зазначимо, лише з початку 2024 року цей спецпідрозділ за допомогою ударних морських дронів “Magura V5” вже знищив: ракетний корабель “Івановець”, великий десантний корабель “Цезар Куніков”, корвет “Сергій Котов” та швидкісний патрульний катер “Мангуст”.