Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє “Голос Америки“.

Найближчим часом можуть з’явитись новини про надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони. Їх варто очікувати до саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня.

Як зазначив Блінкен, успіх для України — це можливість “стояти на власних ногах” у військових, економічних та демократичних питаннях. А найкоротша перспектива цього моменту — це надання систем протиповітряної оборони. Держсекретар зазначив, що економіка України має надзвичайний потенціал за умови інвестицій. І щоб його розкрити, необхідно забезпечити протиповітряну оборону, вона захищатиме території, в які інвестували.

“Ми працюємо над цим. Я думаю, буде більше новин про це найближчими тижнями, напередодні саміту НАТО наступного тижня”, — розповів голова Держдепу.

Також він додав, що самостійна у демократичній, економічній та військовій сферах Україна стане “найсильнішою відповіддю” російському диктатору Володимиру Путіну.

Нагадаємо, що останнім часом активізувалися переговори про надання Україні систем ППО, особлива увага до тих, що можуть збивати балістичні ракети. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у День Конституції, що США та вісім країн Європи нададуть Україні системи ППО та ракети до них. Найкращий “подарунок” робить Італія, яка передасть систему SAMP-T, що може збивати балістичні ракети.