Про це в етері телемарафону розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Противник завдав балістичного удару по Дніпру своїми 3 ракетами “Іскандер-М”. Крім того, ворог бив і по Кропивницькому балістикою. Вчора ввечері росіяни застосували свої крилаті ракети “Іскандер-К”. Вдалось збити 2 ракети, на жаль, внаслідок падіння уламків було пошкоджено інфраструктуру.

Він додав, що росіяни не змінили тактики атак по Україні.

Суттєвих змін ми не помітили, однак можна сказати, що переважно противник атакує вночі, але цього разу вони атакували ввечері в неділю, коли багато людей були на вулиці.

Нагадаємо, що на Київщині внаслідок падіння уламків російської ракети є поранені та пошкоджено будівлі. Влучань в об’єкти критичної інфраструктури в області немає. Однак поранено трьох цивільних — серед них дитина.

Також в Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети 30 червня пошкоджено багатоповерховий будинок. На 8 і 9 поверхах сталося загоряння.

За словами мера Києва Віталя Кличка, наразі відомо про шістьох постраждалих. Серед них 4 жінки, дівчинка 11 років та один чоловік. Одну літню жінку шпиталізували. Всім іншим надали допомогу на місці.