Про це повідомив військовий партизанський рух “Атеш”.

У Севастополі на території окупованого Криму росіяни розмістили ЗРК Тор М2КМ над рівнем цивільного пляжу, де кожного дня відпочивають цивільні люди. Таким чином це підтверджує слова колишнього керівника Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа про те, що російська армія використовує цивільних людей, як “щит”.

“Цього разу рашисти обрали чергове “ідеальне” місце для розміщення свого зенітно-ракетного комплексу. Його розмістили просто над пляжем, знову ставлячи під загрозу місцеве населення”, — ідеться в повідомленні.

Також партизани зауважили, що Сили оборони України планомірно вражають радіолокаційні станції та зенітно-ракетні комплекси, вивільняючи таким чином “коридор” до Керченського (Кримського) мосту.

“Зворотний відлік життя “незаконної конструкції” розпочався”, — зазначили партизани.

КИЇВ24

Агенти “Атеш” також повідомляли, що виявили точку розміщення російської ППО в Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму. За даними партизанів, установку ППО С-300/400 розміщують на Лашковській Горі, на схід від Сімферополя. У ISW повідомляли, що росіяни розміщують військову техніку в цивільних районах Криму від самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а також свідомо заохочують “туризм” на окупованому півострові.

Наявним прикладом цього є ситуація з ударом по Криму 23 червня. Тоді російська ППО збила чотири ракети ATACMS, однак п’ята ракета змінила курс і впала поруч з цивільним пляжем. Російська влада спробувала звинуватити Україну в ударі по цивільних. Проте самі туристи повідомили ЗМІ, що ніхто не попередив їх про ракетну атаку, а на запитання щодо вибухів, зазначили, що це “святкування Дня Нептуна”.