Про це повідомляє Закарпатський ОТЦК у фейсбуці.

В одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК та СП) у Закарпатській області чоловік, який відверто заявив про небажання служити у ЗСУ, порізав собі руки. Військовозобов’язаному, який підлягає мобілізації, надали необхідну медичну допомогу.

У соціальних мережах поширюється допис від імені громадянина Пилипа Луніна, який розповідає історію, як порізав руки в туалеті, щоб не йти служити.

“Громадянин навіть не приховує своє небажання служити українському народові”, — зазначили в ТЦК, вирішивши прокоментувати інцидент.

У терцентрі розповіли, як саме розгортались події, які завершились приїздом карети швидкої допомоги. Там зазначили, що громадянин під час уточнення військово-облікових даних в ТЦК не надавав військового квитка і не приховував небажання служити.

Під час розмови з військовими попросився до вбиральні, а через деякий час його виявили сидячим на підлозі з різаними ранами на руці. Йому миттю наклали турнікет та надали домедичну допомогу. Після цього викликали правоохоронців і “швидку”. Зараз чоловік перебуває в одній з лікарень.

“Зазначаємо, що Пилип Лунін відповідно до ст. 18 та п. 2, ч. 1, ст. 37 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” 19.12.2017 року Дніпровським районним ТЦК та СП в м. Київ у зв’язку з визнанням за станом здоров’я непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, переданий з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних. Відповідно підлягає призову по мобілізації”, — йдеться у повідомленні.

У ТЦК закликали громадян бути гідними нащадками українських героїв, сумлінно ставитися до свого конституційного обов’язку і йти на захист рідної землі.

Раніше ми розповідали про те, що в Чернівецькій області трапилось одразу дві історії, пов’язані з ТЦК. У селі Бояни люди заблокували дорогу через блокпости, а в обласному центрі співробітники ловили чоловіка, який втік з автобуса з мобілізованими.