Про це повідомили в СБУ  та Офісі генпрокурора України.

Там розповіли, що зловмисники планували захопити будівлю Верховної Ради. Ці люди змовилися провести біля парламенту так зване віче. Під приводом громадського заходу вони навіть планували залучати громадські організації.

“Щоб зібрати людей, організатори мали влаштувати в центрі столиці нібито мирне зібрання. Але більшість співучасників заходу хотіли використати “втемну” — не розкриваючи їм справжні наміри щодо провокацій”, — повідомили в СБУ.

Однак насправді зловмисники прагнули  захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу. Вони планували вибрати тимчасовий уряд, зайти у Верховну Раду і усунути від виконання обов’язків керівництво держави. А якщо політичне керівництво відмовилося б виконати ці умови, то захопити владу силою.

СБУ дізналася, що групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями. Він орендував у Києві залу на дві тисячі людей. Потім чоловік шукав військових та озброєних охоронців приватних структур для реалізації силового захоплення влади.

Крім того, злочинець залучив спільників із Києва та Дніпра, які намагалися завербувати керівника громадської організації з Прикарпаття. Однак той відмовився через протиправність ідей. Для конспірації змовники спілкувалися між собою в різних месенджерах та зустрічалися лише невеликими групами по три людини.

Правоохоронці викрили спільників та обшукали їх помешкання. Там знайшли зброю, боєприпаси, а також мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій. Поліція повідомила злочинцям про підозру. Тепер їм загрожує тримання під вартою.