Обвинувачення проти пенсіонерів, які напали на волонтерку у Києві, скерували до суду.

КИЇВ24
Фото: Київська міська прокуратура

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Там нагадали, що двоє нетверезих чоловіків намагалися розпочати розмову з волонтеркою на вулиці Новокостянтинівській.

Вони говорили російською, тож жінка відповіла, що не розуміє їх.

“Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон”, – розповіли в прокуратурі.

Один із чоловіків наздогнав дівчину, вихопив у неї телефон, а потім плюнув в обличчя. Він також кілька разів вдарив ногою по нозі та долонею в ніс Наталії.

Під час конфлікту чоловіки погрожували їй Путіним та розправою. Вони казали, що коли росіяни прийдуть у Київ, то вона їх “зрозуміє”.

Їм загрожує до 4 років позбавлення волі згідно із санкцією ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомляли, що суд обрав запобіжний захід 70-річному киянину, який разом з іншим пенсіонером вступив у конфлікт із волонтеркою на вул. Новокостянтинівській 2 червня. Він перебуває під нічним домашнім арештом.

Двоє пенсіонерів напали на волонтерку через українську мову: деталі скандалу

Волонтерка Наталія поверталася з прощання з бойовою медикинею Іриною Цибух. Коли вона виходила з підземного переходу поблизу зупинки електрички “Куренівка”, до неї почали чіплятися двоє чоловіків, які розмовляли російською мовою.

Наталія відповіла, що не розуміє їх, на що один з чоловіків відреагував дуже агресивно. Обидва нападники почали насміхатися з неї, а один відповів, що “скоро сюди прийдуть росіяни”. Після цього волонтерка почала знімати їх на камеру телефону. Коли це побачив нападник, він підбіг до неї, почав лаятися та намагався забрати в жінки мобільний пристрій. На цьому відео обірвалося.

Читайте КИЇВ24 на інших платформах

Останні новини

Погода
Більше новин