Про це повідомляє видання The Guardian.

Президент США Джо Байден зустрівся зі своєю сім’єю в Кемп-Девіді після того, як він сам визнав нерезультативність свого виступу на дебатах минулого тижня. Який, зокрема, призвів до закликів, аби Байден відмовитися від участі у виборах.

Родина Байдена, дружина, діти та онуки, під час зустрічі сказала йому, що він все ще може показати американцям, що здатен служити їм ще чотири роки, повідомляє New York Times.

Хоча його сім’я усвідомлює, наскільки погано він виступив, вони також продовжують вважати, що він є найкращою людиною, яка може перемогти Дональда Трампа. Найсильніші голоси, які закликали Байдена не піддаватися тиску і не відмовлятися від участі у виборах, мали його дружина Джилл і син Хантер, зазначають журналісти Associated Press.

Родичі президента також критикували те, як найближчі радники Байдена підготували його до дебатів. У ЗМІ наголошують, що через суворий графік підготовки до дебатів Байден був ізольований у Кемп-Девіді протягом шести днів.

Члени родини порадили Байдену замінити деяких людей з команди. На їхню думку, винні в цьому, зокрема, старша радниця Аніта Данн та її чоловік, адвокат Боб Бауер, а також колишній начальник штабу Рон Клейн.

Дебати Байдена та Трампа

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та колишній лідер Дональд Трамп зустрілися в першому раунді передвиборчих дебатів. Зустріч відбулася в студії каналу CNN 27 червня о 21:00 (за Києвом 28 червня о 04:00) без глядачів.

Кандидати у президенти США, зокрема, зачепили війну в Україні, обговорили дії Путіна, економіку США та посперечалися про свої фізичні можливості. Детальніше про найголовніші тези кандидатів, які прозвучали під час дебатів, читайте в нашому матеріалі.

Демократи також залишились незадоволені результатами. У Демократичній партії США заговорили про можливу зміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. Це сталось вже по завершенню дебатів між кандидатами у президенти США.

Зокрема насторожили його регулярні обмовки, слабкий голос та нездатність виразно подати позицію його партії з ключових питань, пише видання, посилаючись на високопоставленого представника штабу Байдена.

На каналі CNN запустили опитування після дебатів між Трампом і Байденом. Людей запитали, хто, на їхню думку, переміг у дебатах.

За даними Axios, 60% виборців-респондентів свіжого опитування у США вважають, що президента Джо Байдена треба “точно” або “ймовірно” замінити як кандидата від Демократичної партії після його виступу на дебатах у четвер, 27 червня (за Києвом 28 червня).