Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, українцям, “ймовірно, потрібно буде просунутися лише приблизно на 200 метрів, щоб повністю оточити завод” у Вовчанську.

Однак бойова ситуація у Вовчанську є динамічною, і незрозуміло, чи зможуть українські сили наразі постійно перешкоджати російським силам покинути чи досягти позицій на агрегатному заводі.

Аналітики ISW зазначають, що оточення агрегатного заводу українськими силами мало б обмежене тактичне значення, і залишається незрозумілим, скільки росіян є на підприємстві. 29 і 30 червня тривали бої у Вовчанську та поблизу нього.

Повідомляється, що підрозділи 2-ї бригади спецпризначення Росії… діють у північній частині Вовчанська. Кадри з геолокацією, опубліковані 30 червня, показують, що російські війська нещодавно просунулися у центр Вовчанська по вулиці Соборній.

Нагадаємо, що в результаті успішної військової операції розвідникам бригади “Рубіж” здались в полон кілька десятків окупантів. За інформацією МВС, більшість взятих у полон росіян — мобілізовані, які були приречені загинути, “проте обрали життя та склали зброю”.