Свій коментар колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат опублікував у фейсбуці.

Ігнат наголосив, що аеродроми “щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак”. За його словами, на місцях люди намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь.

Усі так радіють новинам, коли українські Сили оборони вражають на аеродромах окупанта рашистські літаки! “Мінус один, два, три, а то і більше бортів окупанта більше ніколи не будуть бомбити українські міста…” УРА!! А от коли ворог завдає удару, та що там казати, щоденно лупить по наших аеродромах, намагаючись знищити українську авіацію, та інколи досягає своєї цілі… ми готові розтерзати у соцмережах усіх і все, я маю на увазі своїх командирів, що “не змогли, не догледіли” і т.д.!!!

Юрій Ігнат каже, що в Миргороді є втрати, але вони зовсім не такі, як стверджують окупанти.

І я не буду деталізувати, якими неймовірними зусиллями це робиться. Це війна, і, на жаль, не без втрат техніки. Це я стосовно ворожого удару по аеродрому “Миргород”. За порєбріком шалено тішаться, приписують у свої здобутки купу бортів Су-27. Нехай! Так завжди. Не все так страшно, як ви, українці, пишете на емоціях. Удар був. Є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог, зрештою вони завжди так роблять з початку вторгнення.

Удар по Миргороду

Напередодні росіяни вдарили по аеродрому в Миргороді на Полтавщині. Російські пабліки пишуть, що знищили два винищувачі Су-27, ще 4 — пошкоджено.

Кажуть, що ударів завдавали “Іскандер-М” із касетною бойовою частиною. Російський дрон нібито фільмував все, що відбувалося.

Українське військове командування — не підтверджувало і не спростовувало цю інформацію.

Однак росіяни вже встигли опублікувати та поширити відео начебто з наслідками атаки.