Про це пише “Європейська правда”.

Речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков у вівторок, 2 липня, заявив, що у РФ нічого не очікують від поїздки прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Києва.

За словами Пєскова, Будапешт не контактував із Москвою перед візитом прем’єра Угорщини до Києва. Водночас він запевнив, що у Кремлі нічого не очікують від цього візиту.

“Зрозуміло, що Угорщина, яка стала головувати в цьому періоді в ЄС, зрозуміло, повинна виконувати свої функції. Тому в цьому випадку, я думаю, тут будуть превалювати обов’язки в розрізі брюссельських інтересів, а не в розрізі національних інтересів”, – сказав Пєсков.

Також Пєсков наголосив, що Орбан “добре відомий як політик, який досить жорстко вміє відстоювати інтереси своєї країни”.

Раніше Віктор Орбан заявив, що прибув до України практично відразу після початку головування Угорщини у Раді Євросоюзу, аби краще зрозуміти, як допомогти українській державі.

За підсумками переговорів у Києві Зеленський і Орбан домовились працювати над угодою про двосторонні відносини, яка зніме двосторонні проблеми.

Крім того, на перемовинах Орбан просував ідею невідкладного перемир’я, яка є у всіх проросійських “мирних планах”, але не став наполягати на ній.