Про це розповів в етері КИЇВ24 перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

Що стосується КиївПрайду та метрополітену, то ми намагалися зводити їх в один порядок денний. Вчора відбулася відверта розмова, ми спробували донести до організаторів акції, що метрополітен це не місце де можуть проводитися будь-які заходи. Бо це питання безпеки.

Микола Поворозник пояснив, що на території метрополітену складно організувати безпеку, оскільки це споруди подвійного використання.

Правоохоронні органи говорили, що на території Метрополітену складно організувати безпеку. Враховуючи, що у нас метро, це споруди подвійного використання. Під час тривог туди набивається багато людей, 40-50 тисяч. Вчора ми вирішили, що організатори поспілкуються з поліцією і виберуть безпечну локацію для цього маршу.

Нагадаємо, що з 1 червня міжнародна спільнота ЛГБТК+ розпочала місяць прайду. Після довгої паузи, Україна знову долучиться до руху на підтримку прав та видимості ЛГБТК+.

Зазначається, що цього року вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбудеться КиївПрайд, якій складатиметься з Маршу Рівності та благодійного ЛГБТК+ фестивалю.