Про це пише видання CNN.

Зазначається, що рівень захисту підвищили через побоювання можливих терактів, які можуть вчинити проти військового персоналу чи об’єктів на цих базах. Зокрема до таких заходів вдалися 30 червня на американській військовій базі у Штутгарті в Німеччині, де розташована штаб-квартира командування військ США у Європі.

Один зі співрозмовників CNN розповів, що такого рівня загрози не бачили “щонайменше десять років”.

Однак, за словами журналістів, поки невідомо, які розвідувальні дані викликали посилення заходів безпеки на військових базах США в Європі. У матеріалі припускають, що зростання заходів безпеки на американських базах може бути пов’язане з озвученими раніше європейською владою заявами про потенційну терористичну загрозу напередодні Олімпійських ігор у Парижі та під час Чемпіонату Європи з футболу, який нині триває в Німеччині.

Раніше також повідомляли, що Франція попросила приблизно 45 країн надати кілька тисяч додаткових військових і поліціянтів для посилення безпеки під час цьогорічних Олімпійських ігор. Париж прагне залучити ще кілька тисяч спеціалістів з інших країн: механізовані й кінні бригади, експерти з фальсифікації документів, фахівці з розмінування, спеціалісти з боротьби з безпілотниками та кінологічні команди.