Про це розповів в етері КИЇВ24 директор департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА Руслан Світлий.

Людина може звернутися як до районного управління соціального захисту, так і до районної адміністрації. Як правило, всі районні служби забезпечують повну інформацію щодо руйнування. Районна державна адміністрація своїм протоколом надає нам інформацію. Департамент соціальної політики цим людям сплачує терміново по 10 тисяч гривень за розпорядженням Київського міського голови Віталія Кличка. 

Нагадаємо, що в Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети 30 червня пошкоджено багатоповерховий будинок. На 8 і 9 поверхах сталося загоряння.

За словами мера Києва Віталя Кличка, наразі відомо про шість постраждалих людей. Серед них 4 жінки, дівчинка 11 років та один чоловік. Одну літню жінку шпиталізували. Всім іншим надали допомогу на місці.

Також на Київщині внаслідок падіння уламків російської ракети є поранені люди та пошкоджені будівлі. Влучань в об’єкти критичної інфраструктури в області немає. Однак поранено трьох цивільних — серед них дитина.

Депутатка Київської міської ради з фракції “Удар” Мирослава Смірнова наголосила, що міська влада відновить пошкоджені квартири у будинку в Оболонському районі. І закликала киян звертатись до її громадської приймальні, якщо з їхньою домівкою сталось подібне через атаку Російської Федерації.