Про це на фейсбук-сторінці повідомляє Укргідрометцентр.

Укргідрометцентр попередив про погіршення якості повітря у Києві 1-2 липня, що негативно впливатиме на самопочуття містян. У міській державній адміністрації столиці інформацію про забруднення повітря спростували: підвищення концентрації діоксиду азоту не фіксують.

“До кінця дня 1 липня та протягом доби 2 липня у місті Києві концентрації діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень, що негативно впливатиме на самопочуття людей”, – написав Укргідрометцентр.

Як додають фахівці: спекотна, суха та маловітряна погода сприяє накопиченню забруднювальних речовин у приземному шарі повітря.

Синоптики рекомендували часто вживати воду, зробити вологе прибирання та вентилювати приміщення. перебувати у паркових зонах – трохи далі від автомобільних доріг та залізниць.

У КМДА спростували заяву про отруйне повітря

Натомість в адміністрації Києва заявили: на вечір 1 липня індекс якості повітря у столиці переважно дуже низький – отже якість повітря в нормі.

Також міська система моніторингу якості повітря не фіксує перевищення концентрації діоксиду азоту, повідомили у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

КМДА закликала не поширювати неправдиву інформацію та слідкувати за поточним станом якості повітря у застосунку “Київ Цифровий”.

Довідка: що таке діоксид азоту, який “налякав” Укргідрометцентр 

Діоксид азоту — надзвичайно отруйний газ червоно-бурого кольору, що виділяється при високотемпературному згорянні. Він впливає на дихальні шляхи та легені, а також викликає зміни у складі крові. Діоксид азоту присутній у вихлопних газах машин та димах від спалювання мазуту, гасу, пропану, природного газу та деревини. Він є головною причиною смогу.

Раніше ми повідомляли про те, що цього тижня Україна буде найспекотнішою країною Європи. Температура повітря у деяких регіонах досягне +37 градусів, а в столиці триматиметься на рівні 32-34 градуси тепла.