Про це розповів в етері КИЇВ24 соціолог Києво-Могилянської академії Орест Білоскурський.

Я перед етером рахував, 286 електоральних голосів набере Трамп. Відповідно до опитувань в Америці, Трамп набере 286 голосів з 270 необхідних, щоб стати президентом США. 270 голосів достатньо, щоб стати президентом.

Дебати Байдена та Трампа

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та колишній лідер Дональд Трамп зустрілися в першому раунді передвиборчих дебатів. Зустріч відбулася в студії каналу CNN 27 червня о 21:00 (за Києвом 28 червня о 04:00) без глядачів.

Кандидати у президенти США, зокрема, зачепили війну в Україні, обговорили дії Путіна, економіку США та посперечалися про свої фізичні можливості. Детальніше про найголовніші тези кандидатів, які прозвучали під час дебатів, читайте в нашому матеріалі.

Демократи також залишились незадоволені результатами. У Демократичній партії США заговорили про можливу зміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. Це сталось вже по завершенню дебатів між кандидатами у президенти США.

Зокрема насторожили його регулярні обмовки, слабкий голос та нездатність виразно подати позицію його партії з ключових питань, пише видання, посилаючись на високопоставленого представника штабу Байдена.

На каналі CNN запустили опитування після дебатів між Трампом і Байденом. Людей запитали, хто, на їхню думку, переміг у дебатах.

За даними Axios, 60% виборців-респондентів свіжого опитування у США вважають, що президента Джо Байдена треба “точно” або “ймовірно” замінити як кандидата від Демократичної партії після його виступу на дебатах.