Про це пише NV із посиланням на заяву співрозмовника у команді глави держави, який говорив на умовах анонімності.

Президент України Володимир Зеленський “у цілому не сильно в захваті” від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Так джерело видання відповіло на запитання “Чи є поведінка депутатки “Слуги Народу” Мар’яни Безуглої, яка зараз критикує головкома, свідченням, що в Офісі президента (ОП) можуть звільнити командувача ЗСУ”. Зазначається, що в ОП є зауваження до головкома ЗСУ через невдалу підготовку українських військ до наступу російської армії на Харківщині.

“Невдоволення ОП та очільника держави пов’язані, за словами цього джерела, як із невдалою підготовкою до наступу росіян на Харківщині, так і з низкою інших питань. Однак, як переконує співрозмовник NV, найближчим часом головкома навряд чи будуть знімати з посади”, – пише видання.

Нагадаємо, що 19 травня депутат президентської партії Мар’яна Безугла, представниця оборонного комітету ВР, різко розкритикувала Сирського за призначених командувачів, які, за її словами, провалили оборону під Харковом і відповідальні за прорив росіян в Очеретиному на Донеччині. Юрія Содоля, командувача ОСУВ “Хортиця”, який також очолював Об’єднані сили (ОС) ЗСУ, вона назвала “злочинцем”. 24 червня останнього звільнили з посади командувача ОС. 28 червня Безугла повідомила, що попри скандальну заяву начштабу “Азова” Кротевича, де той вказав на недоліки роботи генерала, Юрія Содоля можуть “списати за станом здоров’я”.

Пізніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку та інші факти, на які вказав начальник штабу бригади “Азов” Національної гвардії Богдан Кротевич.