Про це розповів в етері КИЇВ24 начальник служби руху КП “Київський метрополітен” Сергій Ткачук.

Випадки падіння пасажирів трапилися з різних причин. Наразі проводиться слідство відповідними органами. Ніяких зловмисників ні ми, ні свідки не виявили. Це фантазії людей. На ці випадки можуть впливати підвищення температури та інші психологічні чинники, які впливають на людей під час війни.

За останні два тижні три людини потрапили під потяг столичного метро

У Києві зранку 28 червня жінка впала під потяг на станції метро “Золоті ворота”. На жаль, її не вдалося врятувати.

У переддень інциденту, 27 червня, на станції метро “Університет” людина також потрапила під потяг. Історія мала більш щасливе завершення: постраждалий чоловік вижив та не отримав суттєвих ушкоджень. За даними ДСНС, його дістали з-під колії в шоковому стані, на щастя, у чоловіка не зафіксували травматичної ампутації нижніх кінцівок.

Водночас минулого тижня, 13 червня, ще одна пасажирка потрапила під поїзд на станції метро “Контрактова площа”. Внаслідок інциденту вона втратила праву руку. Крім пошкодження верхньої кінцівки, у неї також зафіксували травму голови та грудної клітини.

На сайті Київради вже з’явилася петиція про облаштування захисних екранів на станціях метро. Автор звернення стверджує, що у зв’язку з війною частина громадян України перебуває у тяжкому психологічному стані, що “іноді призводить до суїцидальних намірів”.