Про це пише  видання Bloomberg.

Зазначається, що цього дня відбудеться засідання комітету партії. Його члени зберуться, щоб підготуватися до основного з’їзду демократів у Чикаго, який буде 19 серпня. Однак відомо, що Байдена планували оголосити основним кандидатом від партії ще до цієї дати. Адже термін реєстрації кандидатів у штаті Огайо завершиться 7 серпня, а демократи хочуть точно гарантувати, щоб він потрапив у бюлетені й там.

У матеріалі йдеться ще й про те, що Демократична партія хоче оголосити Байдена кандидатом ще й тому, щоб уникнути дискусій щодо його заміни на тлі невдалих дебатів із Дональдом Трампом 27 червня. Однак Демократична партія заперечує це.

Відомо, що офіційний з’їзд Республіканської партії відбудеться 15-18 липня у Мілоукі. Очікується, що саме там Дональда Трампа офіційно оголосять кандидатом у президенти.

Раніше повідомляли, що родина Джо Байдена закликала його залишитися в президентських перегонах, оскільки вважає, що провина перекладається на радників. Президент США Джо Байден зустрівся зі своєю сім’єю в Кемп-Девіді після того, як він сам визнав нерезультативність свого виступу на дебатах минулого тижня. Який, зокрема, призвів до закликів, аби Байден відмовитися від участі у виборах.

Дебати Байдена та Трампа

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та колишній лідер Дональд Трамп зустрілися в першому раунді передвиборчих дебатів. Зустріч відбулася в студії каналу CNN 27 червня о 21:00 (за Києвом 28 червня о 04:00) без глядачів.

Кандидати у президенти США, зокрема, зачепили війну в Україні, обговорили дії Путіна, економіку США та посперечалися про свої фізичні можливості. Детальніше про найголовніші тези кандидатів, які прозвучали під час дебатів, читайте в нашому матеріалі.

Демократи також залишились незадоволені результатами. У Демократичній партії США заговорили про можливу зміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. Це сталось вже по завершенню дебатів між кандидатами у президенти США.

Зокрема насторожили його регулярні обмовки, слабкий голос та нездатність виразно подати позицію його партії з ключових питань, пише видання, посилаючись на високопоставленого представника штабу Байдена.

На каналі CNN запустили опитування після дебатів між Трампом і Байденом. Людей запитали, хто, на їхню думку, переміг у дебатах.

За даними Axios, 60% виборців-респондентів свіжого опитування у США вважають, що президента Джо Байдена треба “точно” або “ймовірно” замінити як кандидата від Демократичної партії після його виступу на дебатах у четвер, 27 червня (за Києвом 28 червня).