Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

На східній ділянці фронту тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності, а лінія активного фронту збільшилася — додався Торецький напрямок. Такі висновки зробив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після тижневого перебування на східному фронті. Зокрема побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом.

“Порівняно з попередньою поїздкою два тижні тому, додався Торецький напрямок, де  воїни 95 десантно-штурмової бригади  героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність нападних орд противника”, – написав Сирський.

Він додав, що складною залишається ситуація на Покровському напрямку. І попри посилення українських підрозділів резервами, цей напрямок потребує постійної уваги й забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів.

“Противник, ставлячи за мету прорив нашої оборони, в черговий раз провів заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність, та продовжив наступальні дії. Попри високі втрати у бронетехніці, ворог продовжує її використання у поєднанні з інтенсивним вогнем артилерії та ударами FPV-дронів”, – йдеться в повідомленні.

На інших напрямках, за словами Сирського, інтенсивність бойових дій знизилася, хоча загалом лінія активного фронту збільшилася.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ виділив ще декілька проблемних питань: 

  • проблема комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями;
  • забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА противника.

Водночас, як наголосив Сирський, на боці українського війська – перевага в кількості та якості бойових коптерів, насамперед бомберів і FPV-дронів, і майстерність операторів, які їх застосовують. Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що саме це є запорукою нашого успіху та збереження життя бійців.

Раніше ми повідомляли про те, що головнокомандувач ЗСУ назвав найскладніші ділянки фронту на сході та зауважив, що ворог намагається пробитися на Вовчанськ та Липці.