Про це повідомила дружина опозиціонера Наталія Садикова у фейсбуці.

Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 03:00 за Києвом. Мій любий чоловік, батько наших трьох дітей, великий син казахського народу.

Наталія зазначила, що її чоловік віддав своє життя за Казахстан, “прийняв мученицьку смерть від руки кілерів”.

13 днів Айдос боровся за життя у реанімації, але дива не сталося. Його смерть на совісті Токаєва (чинний президент Казахстану, – ред.).

Замах на Айдоса Садикова: що відомо

Українські правоохоронні органи встановили двох громадян Казахстану Жаканбаєва та Каратаєва як підозрюваних у скоєнні замаху на Садикова, автора ютуб-каналу “Бәсе”, де він розміщував матеріали з критикою влади Казахстану.

За версією слідства, 33-річний Каратаєв та 36-річний Жаканбаєв прибули до Києва 2 червня, жили на орендованих квартирах, вели стеження за Айдосом Садиковим, готувалися до злочину. Про встановлення осіб злочинців повідомила дружина опозиціонера.

Дружина Садикова заявила, що замовником нападу може бути президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

18 червня зловмисники прибули до будинку у Шевченківському районі Києва, де мешкає Садиков із сім’єю. Каратаєв, дочекавшись, коли журналіст до будинку під’їде автомобілем, вистрелив у нього з пістолета з глушником.

Підозрювані у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова після скоєння злочину втекли до Молдови. Їх оголосили в міжнародний розшук.

Однак пізніше у генпрокуратурі Казахстану 22 червня повідомили про затримання Алтая Жаканбаєва. Він нібито “самостійно звернувся до органів внутрішніх справ Республіки Казахстан”. Зазначають, що його допитали, після чого затримали.