Ніяких ознак переміщення північнокорейських інженерних підрозділів в РФ чи в Україну, як повідомлялось раніше, немає.

КИЇВ24
Президент РФ Путін та лідер КНДР Кім Чен Ин. Фото: Getty Images

За її словами, Сполучені Штати наразі не бачать ознак відправлення інженерних військ з Північної Кореї до Росії чи на окуповані території України для “масштабного відновлення”, як повідомлялось раніше.

Втім, Сабріна Сінгх додала, що США уважно стежать за ситуацією.

Я не маю нічого для вас з цього приводу. Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська, які зараз направляються в Росію.

Співпраця між РФ та КНДР

Нагадаємо, що в рамках співпраці між Північною Кореєю та Росією КНДР відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у “відновлювальних роботах” на тимчасово окупованих районах Донецькій області.

Зазначається, що північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад. Телеканал Chosun підрахував, що КНДР може щороку отримувати від Росії до 115 млн доларів США у невизначеній іноземній валюті, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповані райони України.

Водночас КНДР може відправити свої війська на війну з Україною, оскільки вона зацікавлена в набутті військового досвіду. Таку думку висловила аналітикиня Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко в етері КИЇВ24.

Читайте КИЇВ24 на інших платформах

Останні новини

Погода
03 Липня 2024
Більше новин