Про це повідомили в Укренерго.

У компанії уточнили, що обсяги обмежень електроенергії та кількість черг графіків погодинних вимкнень зросте з 16:00 до 24:00. Тоді залучать “світло-сірі зони”.

Укренерго вдалося до таких обмежень через зростання споживання електроенергії у спеку. Адже температура вдень нині сягає вище 30 градусів тепла.

“Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах”, — нагадали в Укренерго.

Яка ситуація з електроенергією в Україні 

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив, що у найближчі півтора-два місяці ситуація з дефіцитом електроенергії у “сірих зонах” буде складною. У Києві найближчими тижнями світло можуть відключати в “сірих зонах” графіків. Очікується складна ситуація з дефіцитом електроенергії. За словами Сергія Коваленка, наразі в Україні жорсткий дефіцит внутрішньої генерації електроенергії та навіть максимальний імпорт не розв’язує проблему.

У Міненерго розповідали, що через нещодавні російські обстріли в Україні зберігається дефіцит електроенергії. Проте ситуація стане кращою, коли завершаться ремонтні роботи.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в етері телемарафону. 

За її словами, нині триває технічне обслуговування всіх доступних зараз енергетичних й генерувальних потужностей, щоб підготувати їх для стабільної роботи в осінньо-зимовий період, що є основним пріоритетом.

Також 24 червня повідомляли, що Україна втратила близько 9 гігаватів генерувальних потужностей через сім останніх російських атак на енергосистему.

“На жаль, нам доводиться мати справу з реаліями, які полягають у тому, що атаки, ймовірно, триватимуть. І ми повинні бути готовими, ми маємо відновити якомога більшу частину генерації до зими. Ми повинні просити додаткову ППО для захисту того, що ми відновлюємо. Але також ми мусимо розгортати нові генерувальні потужності, щоб переконатися, що, якщо росіяни знову здійснять ці атаки, вони не зможуть сконцентруватися на 10 чи 15 великих електростанціях, а матимуть справу з величезною кількістю малих”, – сказав очільник Укренерго Володимир Кудрицький.