Про це в етері Київ24 розповів народний депутат України та секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Якщо у нас темпи мобілізації не будуть спадати такі, як у нас зараз відбувається, то ми легко ці плани виконаємо… маються на увазі про ті 200 тисяч, які казали. Взагалі я впевнений, що якщо в нас буде мобілізація продовжуватись так, як вона є… це й військові говорили, то до кінця року ми укомплектуємо всі наші підрозділи.

Раніше про мобілізацію 200 тисяч людей писало видання Welt. Автори матеріалу зазначили, що  “крім браку сучасних винищувачів та боєприпасів, ключовою проблемою України є брак солдатів”. Щоб закрити цю потребу, щоквартально Україні потрібно мобілізувати 50 тисяч осіб, це у загальному — 200 тисяч військовозобов’язаних на рік. Однак, за даними видання, в останні місяці Україна все ж відстає від цих показників.

Водночас у суспільстві обговорювали й демобілізацію військових, які зараз перебувають на фронті. Це питання прокоментував очільник МВС Ігор Клименко, зазначивши, що зараз “немає можливості провести демобілізацію“, адже є нагальна потреба у досвідчених військових. Якщо забрати їх з “переднього краю” одразу після поповнення військових частин новими солдатами, є ризик обвалу фронту.