Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зазначається, що ця робоча група може пропонувати збільшити кількість заброньованих від мобілізації.

“Крім того, внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами, організаціями на період мобілізації та на воєнний час. Міністр оборони отримав повноваження приймати рішення на підставі пропозицій Міжвідомчої робочої групи про збільшення обсягів бронювання”, — йдеться в повідомленні.

Економічне бронювання від мобілізації: основні положення

На початку червня Кабінет Міністрів оновив правила бронювання від мобілізації військовозобов’язаних у державних органах, на критично важливих для ЗСУ підприємствах, що забезпечують функціонування економіки та життєдіяльність населення.

Кількість заброньованих у державних органах не може перевищувати 50% кількості військовозобов’язаних. Ліміти на кількість заброньованих не застосовуються щодо підприємств паливно-енергетичного комплексу та їх підрядників.

Законопроєкт про економічне бронювання має вичерпний перелік інструментів та механізмів, якими держава зможе підтримувати українського виробника. Концепція економічного бронювання має зберегти для промисловості та економіки важкозамінних спеціалістів. Усі деталі відтермінування від служби за “податок” — за посиланням.