Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф за ухиляння від військового призову і його не поспішають добровільно сплатити, це може загрожувати блокуванням рахунку та подальшим стягненням коштів і майна. Про свій статус така особа може дізнатися через Автоматизовану систему виконавчого провадження без відвідування ТЦК чи встановлення застосунку “Резерв+”.

Для цього потрібно скористатися Автоматизованою системою виконавчого провадження. Пошук можна здійснити за своїми прізвищем та ім’ям. Автоматизована система виконавчого провадження — це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу. Саме через цю систему здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі на своєму офіційному вебсайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу.

Інформація містить відомості й про час розміщення довідки.

Пошук інформації через вебсайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника — фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача — фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань для юридичної особи — боржника та стягувача;
  • УНЗР стягувача — фізичної особи, боржника — фізичної особи (за наявності);
  • номер виконавчого провадження.

Раніше ми повідомляли про те, що Кабінет Міністрів України створив робочу групу, яка зможе організовувати призов військовозобов’язаних громадян на військову службу. Ця робоча група може пропонувати збільшити кількість заброньованих від мобілізації й таким чином квота на бронювання може збільшитись.