Про це йдеться у заяві пресслужби Хмельницького обласного ТЦК у мережі “Facebook”.

“Поширення інформації в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян – призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призову на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві”, — зауважують у повідомленні.

За словами представників ТЦК таке розкриття інформації є злочином за ч. 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період). Адже такі люди втручаються у діяльність ТЦК, створюють перешкоди у їхній роботі.

Тож порушникам загрожує позбавлення волі від 5 до 8 років позбавлення волі через поширення інформації про пересування військових у соціальних мережах, спільнотах та месенджерах.

Нагадаємо, що черги до ТЦК у Києві не закінчуються. У різних районах столиці десятки чоловіків стоять у чергах, аби оновити дані.