Про це повідомляють журналісти руху  “Чесно”.

Виключений з партії “Слуга Народу” народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різним установам в рамках роботи тимчасової слідчої комісії з вирубки лісів. Він продовжив діяльність навіть після припинення роботи самої ТСК.

Комісії немає, а перевірки є.

У жовтні 2022 року Микола Тищенко ініціював створення тимчасової слідчої комісії “Нацресурс”, що згідно з документами, мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції.

У рамках роботи ТСК Тищенко звітував, як проходять виїзні засідання, перевіряв лісгоспи та проводив розслідування незаконної вирубки лісів. Він навіть підготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК, подібну до тієї, яку носять правоохоронці.

На початку травня 2023 року Верховна Рада не затвердила проміжний звіт лісової комісії, тож таким чином вона припинила свою діяльність. Проте сам Тищенко їздити з перевірками не припинив та прикривався саме комісією, про що активно інформував у своїх соцмережах. Члени комісії, надавши посвідчення народного депутата України, могли безперешкодно заходити на будь-який об’єкт чи до установи, попри рівень власності чи режим секретності.

Микола Тищенко користувався цим правом, його не зупинило навіть те, що офіційно він не був членом жодної комісії.

У липні 2023 року нардеп повідомив, що разом з Нацполіцією викрив ботоферму в одному з київських офісів. Тищенко стверджував, що цю інформацію він дізнався зі звернень громадян у ТСК “Нацресурс”. Протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно нечинної ТСК із вирубки лісів. Щобільше, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об’єктів інфраструктури. Однак в етері КИЇВ24 депутатка Оксана Савчук зазначила, що майже всі звіти нардепа не стосувалися професійної діяльності установ, а зводились до фактичних образ.

Гучний скандал з військовим

Нещодавно Тищенко опинився у центрі скандалу через відео, на якому двоє людей у камуфляжі із супроводу нардепа просто посеред вулиці затримують чоловіка у цивільному. Тищенко заявляв, що конфлікт у Дніпрі виник “під час проведення обшуків шахрайських ботоферм”. Водночас у епіцентрі штовханини опинилася маленька дитина. Сам Микола Тищенко заперечував наявність дитини на відео, а також звинуватив ексвійськового у“провокуванні бійки”.

Такі дії нардепа обурили суспільство, окрім того, ексвійськовий надав заяву до правоохоронних органів щодо дій Миколи Тищенка. На ситуацію відреагував й голова Офісу президента Андрій Єрмак, який зазначив, що “поведінка нардепа є ганебною“. Пізніше відбулося судове засідання, де Микола Тищенко видав декілька “крилатих фраз” та отримав підозру за протиправне позбавлення волі, а суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.