Про це повідомляє видання Indexз посиланням на інтерв’ю Орбана М1.

Зазначимо, що інтерв’ю відбулося вчора увечері, 1 липня.

На запитання про те, що може зробити Угорщина під час свого головування в Раді ЄС для припинення війни в Україні, Орбан відповів, що перші кроки для сприяння миру зроблять уже 2 липня.

Якщо ви подивитесь завтрашню пресу, ви вже побачите перші кроки.

Після цього у медіа стало відомо про його візит до української столиці.

Видання зазначає, що Орбан вважає, що американців не можна залишати осторонь, коли йдеться про майбутнє ЄС та про російсько-українську війну. Прем’єр вважає, що “ЄС доведеться готуватися до ситуації, що рано чи пізно росіяни та американці домовляться один з одним”.

Де тут буде Європа? Хто представлятиме ваші інтереси? А які ваші інтереси?

“Де тут буде Європа? Хто представлятиме ваші інтереси? А які ваші інтереси?”, – сказав він, додавши, що угорське головування не може відповісти на ці питання самостійно. Повідомляє “Європейська правда”.

Нагадаємо, що сьогодні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва, де він планує зустрітись з президентом України. Очікується, що Орбан матиме зустріч з президентом Володимиром Зеленським з метою обговорення питання прав угорських меншин в Україні.

Зазначимо, що, починаючи з 1 липня і до кінця поточного року, Угорщина переймає головування в Європейському Союзі та займатиметься організацією роботи Ради ЄС. Гаслом угорського головування стане видозмінений, але відомий вислів: “Зробимо Європу великою знову” (Make Europe Great Again). Детальніше про пріоритети головування Угорщини ми писали ТУТ.