Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Відповідно до Порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період (Порядок — ред.), затвердженого постановою № 560, під час перевірки військово-облікового документа уповноважений представник ТЦК та СП зобов’язаний назвати своє прізвище, власне ім’я та по батькові, посаду, а також показати службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, разом з паспортом громадянина (посвідченням офіцера, військовим квитком), що надає йому право вручати повістки військовозобов’язаному.

Про це вказано в абзаці 7 п. 31 Порядку.

“Призначення представників ТЦК, відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ, структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій), виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад та підприємств (установ, організацій), уповноважених вручати повістки, здійснюється наказом відповідного керівника, який є підставою для видачі посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки”, —  зазначається у Порядку.

Кабмін вніс зміни до цієї постанови, врегулювавши форму такого посвідчення та порядок його видачі. Однак якийсь час не було затверджено примірника посвідчення, тому було незрозуміло, як саме має виглядати посвідчення. 1 липня 2024 стало відомо, що Кабмін нарешті затвердив форму та вигляд службового посвідчення.

Відповідно до змін у Порядку, службове посвідчення видається на підставі наказу керівника, засвідчується особистим підписом керівника та скріплюється гербовою печаткою. Таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої держадміністрації (військової адміністрації), головою якої видано посвідчення, у разі пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).